Het door een Belgisch echtpaar meegebrachte Omicron variant blijkt zich in het noordoosten van Thailand alsmaar uit te breiden

KALASIN:- Het Omicron-cluster in Kalasin lijkt zich alsmaar uit te breiden nadat de lokale autoriteiten zaterdag nog 64 gevallen hadden vastgesteld.  Volgens een arts van het Siriraj ziekenhuis zou tot 50% van alle nieuwe gevallen in januari van de nieuwe Covid-19-variant kunnen zijn.

Eén cluster is in verband gebracht met gevallen onder werknemers en klanten van een café en restaurant in de noordoostelijke provincie Kalasin die een besmet stel op 12 december bezocht.

Nadat de Omicron-variant op kerstavond was bevestigd bij in totaal 19 muzikanten, obers en gasten in de kroeg en het restaurant, werd zaterdag bij nog eens 45 gasten Covid-19 vastgesteld en wachtten ze op het resultaat dat de besmetting zou onthullen aldus het hoofd van de provinciale volksgezondheid, khun Aphichai Limanon. In Kalasin zijn zaterdag in totaal 61 nieuwe Covid-19-besmettingen geregistreerd.

Tot nu toe zijn 64 Covid-19-infecties in Kalasin bevestigd door contact met het paar, dat op 10 december terugkeerde uit België en later positief testte op Omicron na de eerste negatieve RT-PCR-test bij aankomst.

Deze infectiesituatie heeft de provinciale ziektebestrijdingscommissie ertoe gebracht te bespreken welke andere locaties mogelijk moeten sluiten.

De pub en het restaurant, die worden beschouwd als het epicentrum van de cluster, zijn al gesloten, zei hij.  Het is onduidelijk hoeveel meer locaties getroffen kunnen worden door een sluitingsbevel.

De man en vrouw, die op 18 december voor behandeling werden opgenomen in een privéziekenhuis in het naburige Khon Kaen, worden nauwlettend gevolgd door artsen op een geïsoleerde afdeling, zo verklaarde khun  Somsak Jangtrakul, gouverneur van Khon Kaen.

Ongeveer 100 mensen die een busrit deelden met het paar van Kalasin naar Khon Kaen, testten allemaal negatief in de eerste ronde van Covid-19-tests met behulp van snelle antigeentestkits.

Ondertussen zei een infectieziekte-expert dat de Omicron-variant binnenkort nieuwe Covid-19-infecties in Thailand zou kunnen domineren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Het door een Belgisch echtpaar meegebrachte Omicron variant blijkt zich in het noordoosten van Thailand alsmaar uit te breiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!