Twee Thaise mannen in Bangkok gearresteerd met 18 miljoen baht aan valse dollars in hun rugzak

BANGKOK:- De hoofdstedelijke politie arresteerde twee Thaise mannen met in hun bezit 18 miljoen baht aan vals geld. De politie vermoedt dat het geld gedrukt is op een drukpers die vorig jaar werd gestolen.

De verdachten, alleen bekend onder de pseudoniemen Asmin en Abdulraman, zijn net voor het afgelopen weekend  gearresteerd toen ze probeerden geld te wisselen op de Siam Exchange aan de Phaya Thai Road in Bangkok, zo verklaarde de politie.

De twee in Phattalung geboren mannen, in de leeftijd van 48 en 45 jaar oud, hadden in totaal vijfduizend biljetten van $ 100 bij zich die, als ze echt waren, 18 miljoen baht waard zouden zijn.

De verdachten hadden het geld in een rugzak naar het wisselkantoor gebracht en probeerden aanvankelijk slechts vijf biljetten te wisselen.

Toen de medewerkers een bankbiljetscanner gebruikten om vast te stellen dat het geld vals was, bleek het al snel mis was en belde direct de politie. Ze besloten de biljetten extra te testen nadat ze merkten dat de biljetten anders aanvoelde.

Toen de twee werden ondervraagd, zeiden Asmin en Abulraman dat ze het geld hadden gekocht van een rubberverkoop in hun eigen provincie.

De recherche is sceptisch over deze verklaring en vermoedden dat iemand hen had ingehuurd om de uitwisseling uit te voeren.

De biljetten werden naar het politiebureau van Pathum Wan gebracht en de twee werden beschuldigd van valsemunterij en het gebruik van vals buitenlands geld.

De autoriteiten hebben contact opgenomen met de Amerikaanse ambassade in Bangkok en denken nu dat de bankbiljetten afkomstig zijn van een drukpers die vorig jaar in de provincie Nakhon Pathom plots verdween nadat deze in beslag genomen was

 De onderzoeken zijn aan de gang.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thailand.postsen
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thailand.postsen.com

Eén gedachte over “Twee Thaise mannen in Bangkok gearresteerd met 18 miljoen baht aan valse dollars in hun rugzak”

  1. Drukpers die plots verdween NADAT die in beslag genomen was. En dan deze stompzinnige wisselactie op de koop toe. Zijn echt genieën aan het werk in de rechterlijke macht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!