Geldwoekeraar in Pattaya dreigt de vingers van schuldenares af te hakken voor 10.000 baht elke vinger

PATTAYA:- Khun Angsumali toont de verslaggever van één lokale krant een kopie van haar politierapport waarin staat dat de woekeraar dreigde haar vingers af te hakken voor 10.000 baht elk om haar lening terug te betalen.

De 35-jarige vrouw, alleen geïdentificeerd als Angsumali, deed aangifte bij de politie van Pattaya inzake de bedreigingen die woekeraar aan haar adres uitte. 

De gehele bedreiging had ze op 5 augustus j.l. met de stemopname van haar telefoon opgenomen en speelde deze af ten gehore van de verslaggever.

Khun Angsumali vertelde dat ze in oktober 2021 14.000 baht van de woekeraar had geleend tegen maandelijkse rente van 15%.  Ze bleek tot vijf maanden geleden te kunnen betalen , daarna lukte het haar niet meer en begonnen de bedreigingen.

Op 28 juli zei Angsumali dat de woeker naar haar werkplek in een warenhuis kwam en haar dwong om in zijn auto te praten.  Ze nam het gesprek stiekem op.  Die vertelde haar in de auto dat haar “debetstand” was opgelopen tot meer dan 100.000 baht.

Als “goedmakertje” dreigde hij haar vingers af te hakken, maar zei dat als hij dat deed, hij de schuld met 10.000 baht voor elk vinger zou verminderen.

De politie drong er bij khun Angsumali op aan om hen onmiddellijk te bellen als deze geldhaai weer boven water komt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: siamrath
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: siamrath.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!