Na de nachtclub catastrofe in Sattahip zijn vijf hooggeplaatste politiemannen overgeplaatst

CHONBURI:- Vijf hoge officieren, waaronder het hoofd van het politiebureau Phlu Ta Luang in het district Sattahip, zijn overgeplaatst in afwachting van een onderzoek naar het inferno van de Mountain B-pub waarbij inmiddels 15 doden en 37 gewonden vielen te betreuren.

Generaal Atthasit Kitjacharn, hoofd van de provinciale politie van Chonburi, ondertekende afgelopen weekend de overplaatsing van deze heren.

De vijf agenten zijn overgebracht naar het operatiecentrum van de provinciale politie van Chonburi.  Er is een fact-finding panel opgericht om het incident te onderzoeken.  

De overgeplaatste agenten zijn: kolonel Wutthipong Somjai, hoofd van het Phlu Ta Luang-station;  Luitenant-kolonel Somsak Rooying, het plv. hoofd verantwoordelijk voor misdaadbestrijding;  luitenant-kolonel Torwong Sakkulwong, plv.  hoofd verantwoordelijk voor onderzoek;  majoor Somya Chusukpholyiem, hoofdinspecteur voor misdaadbestrijding;  en majoor Yutthaya Songkrasan, hoofdinspecteur voor onderzoek.

Een bron die bekend is met de beslissing zei dat de overdracht verband hield met de illegale exploitatie van de uitgebrande Mountain B-pub, die zonder vergunning opereerde en werd gebouwd in een gebied waar uitgaansgelegenheden verboden waren.

Eerder werd het districtshoofd van Sattahip overgeplaatst in afwachting van verder onderzoek naar de wijziging van het gebouw, dat een enkel vergunning had om als restaurant te opereren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: thansettakij.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!