Twee Thais gearresteerd na huiszoeking in huizen dat valse ATK’s en medische producten opleverde

THAILAND:- De politie en functionarissen van het kantoor van de food & Drugs administratie, afgekort het FDA vielen twee huizen in de provincies Nonthaburi en Nakhon Pathom binnen, arresteerden de huiseigenaren en namen valse antigeentestkits (ATK’s) en een assortiment valse medische producten in beslag.

De resultaten van de gezamenlijke operaties werden bekendgemaakt op een persconferentie bij de Afdeling van de politie voor consumentenbescherming, het CPPD.

De woordvoerder zei dat de CPPD-politie en FDA-functionarissen de operaties hadden gepland nadat ze klachten hadden ontvangen dat ATK-kits, met valse FDA-licenties, via Facebook-pagina’s werden verkocht.

De eigenaresse van het pand is aangehouden.  Ze werd geïdentificeerd als Anusara (achternaam achtergehouden door de politie).

De verdachte in de tweede inval werd geïdentificeerd als khun Patchayaporn (achternaam ingehouden).

De verdachten zouden sinds april valse ATK’s via hun Facebook-pagina’s voor 40 tot 45 baht per test hebben verkocht.

De verdachten hangen bij veroordeling een maximale gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van maximaal 1 miljoen baht boven het hoofd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!