Frauduleus echtpaar uit Singapore in Maleisië opgepakt voor een 844 miljoen baht handelsmerkfraude

BANGKOK:- De Thaise krant  Thai Rath meldde dat een Thaise vrouw en haar Singaporese echtgenoot die uit Singapore via Thailand naar Maleisië waren gevlucht, door het kordate handelen van de Thaise politie zijn gearresteerd.

De 26-jarige Singaporees Pi Jiapeng en de 27-jarige Thaise Siriwipa Pansuk,  nu in handen van de politie van Singapore, meldt Channel News Asia.

De Koninklijke Thaise politie had vernomen dat het stel mogelijk in een hotel in Johor Bahru verblijft, aan de overkant van Singapore.  Het RTP gaf de tip door aan collega’s in Singapore.

De Singaporese autoriteiten namen op hun beurt contact op met de Maleisische politie, die een arrestatiebevel uitvaardigde dat leidde tot de arrestatie van het paar.

Het paar werd in Singapore gezocht omdat het geen merkproducten had geleverd ter waarde van 32 miljoen Singaporese dollar, of ongeveer 844 miljoen baht. Ze ontvluchtten Singapore op 4 juli, verborgen in een containervrachtwagen.  Een man genaamd Mohammed Alias, 40, wordt vastgehouden in verband met de zaak.

De politie van Singapore stuurde half juli een gezocht rapport naar Interpol. Het paar wordt ook geassocieerd met de bedrijven van twee bedrijven genaamd Tradenation en Tradeluxury.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: channelnewsasia
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: channelnewsasia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!