Twee roeiers verdrinken tijdens racetraining in Noordoost-Thailand op de Mekong-rivier

ISAAN:- Twee roeiers zijn vlak voor het weekend tragisch verdronken tijdens het oefenen voor de Thailand-Laos-Vietnam Long Boat Race.  Hun lichamen werden gisteren op een oever van de Mekong-rivier in de Isaan-provincie Bueng Kan teruggevonden.

Meer dan tien bootracers oefenden op vrijdagochtend op de Mekong rivier ter voorbereiding op de race van vrijdag 9 september tot zondag 11 september.

Getuigen van de training vertelden tegen de media dat harde wind en hoge golven een van de boten deden kapseizen.  De boot sloeg om in het midden van de Mekong rivier, ongeveer tien meter van de oever.

Alle roeiers wisten naar de oever te klauteren, behalve de 18-jarige Piyawat, die kramp kreeg en onder de golven verdween.  Een andere man, de 33-jarige Wannapichit, zag zijn vriend kopje onder gaan en probeerde te helpen, maar hij verdronk ook bij de poging zijn roeimaat te redden.

Redders van Sawang Metha Ubon Thani en Sawang Siwilai Rescue Teams zochten drie dagen naar de vermiste roeiers tot ze gisteren hun aangespoelde lichamen vonden.  Het lichaam van Piyawat werd gevonden op een kilometer afstand van de plek van het ongeval en het lichaam van Wannapichit werd 29 kilometer verwijderd van waar hij verdronk.

De Thailand-Laos-Vietnam Long Boat Racing is een jaarlijks evenement en een van de grootste evenementen in de provincie Bueng Kan.  Racers komen uit het hele land om deel te nemen aan de competitie naast racers uit Laos en Vietnam.  Het prijzengeld bedraagt ​​ruim 700.000 baht.

De wedstrijd wordt niet gehouden op de Mekong-rivier, het wordt gehouden op een bootracebaan in de provincie, maar racers oefenen meestal op de Mekong-rivier.

Het waterpeil van de Mekong rivier is hoog tijdens het racefestival en de golven en wind zijn erg sterk.  Bijna elk jaar worden er verschillende ongevallen en sterfgevallen gemeld die verband houden met racen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!