Twee paar heilige ossen aan de Koninklijke stal voor de ploegceremonie toegevoegd

BANGKOK:- Het Thaise departement van veeteelt heeft deze week twee paar heilige ossen beschikbaar gesteld voor de koninklijke ploegceremonie in Sanam Luang in Bangkok op 13 mei.

De ossen die in aanmerking komen om deel te nemen aan de ceremonie, moeten goede eigenschappen en manieren hebben en een vergelijkbare huids- en vachtkleur hebben, zo vertelde de directeur van het departement, Khun Sorawit Thaneto.

Het eerste paar ossen heten “Por” en “Piang”.  Beide hoofdossen zijn 10 jaar oud.  Gecombineerd betekenen hun namen “voldoende”.

Het tweede paar ossen wordt “Perm” en “Pool” genoemd.  De reservedieren zijn 12 jaar oud en hun namen gecombineerd betekenen “welvaart”.

“Deze ossen hebben een roze-witte huid, een schone witte vacht en geen donkere vlekken of andere kleuren op hun lichaam”, legde hij uit. “Hun hoorns en staarten zijn prachtig en ze zien er gracieus uit als ze staan ​​of lopen.”

Afzonderlijk zei het ministerie van Landbouw en Coöperaties dat de koninklijke ploegceremonie dit jaar live zal worden gehouden via de televisiepool van Thailand, Radio Thailand en op sociale media op 13 mei vanaf 8 uur ’s ochtends.

Tijdens de ceremonie worden twee heilige ossen aan een houten ploeg vastgebonden.  Ze ploegen een voor in ceremoniële grond terwijl rijstzaden worden gezaaid door brahmanen aan het hof.

Na het ploegen krijgen de ossen borden met voedsel aangeboden, waaronder gras, rijstkorrels, maïs, sperziebonen, sesam, sterke drank en water.

 Afhankelijk van wat de ossen eten, voorspellen hofastrologen en brahmanen of het komende groeiseizoen overvloedig zal zijn of niet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!