De kosten Mama’-noedels in Thailand rijsen vanaf mei verder de pan uit!

BANGKOK:- Thai President Foods heeft zijn handelspartners en retailers laten weten dat de prijzen van zijn populaire “Mama” instant noedels vanaf mei zullen worden aangepast, zo heeft een nieuwsbron vandaag  bekendgemaakt.

Het bedrijf zei dat de groothandelsprijzen van gele noedels zoals Tom Yum en gehakte varkensvleesaroma’s zullen stijgen van 143 baht naar 145 baht per doos van 30 pakken, en van 858 baht tot 870 baht per doos van 180 pakken.  Hierdoor zal de verkoopprijs van Mama-noedels stijgen van 6 baht per verpakking naar 6,50-7 baht. De prijzen van witte bami en Mama Cup blijven echter gelijk.

De bron zei dat het bedrijf de stijgende kosten van transport en grondstoffen zoals tarwebloem en palmolie in de afgelopen jaren als reden voor de prijsstijging noemde.

“Het bedrijf verwacht dat de transportkosten nog hoger zullen stijgen nadat de regering op 1 mei de limiet van 30 baht per liter op de dieselprijs beëindigt”, voegde de bron toe.

 Mama is het paradepaardje van Thai President Foods, met een omzet van 14 miljard baht in 2021. Het merk noedels is in de loop van zijn geschiedenis drie keer duurder geworden.

Het bedrijf begon in 1972 met de verkoop van Mama instant noedels tegen een verkoopprijs van 2 baht per verpakking.  Het verhoogde de prijs tot 5 baht in 1997 als gevolg van de financiële crisis van Tom Yum Kung.  De prijs van Mama ging tien jaar later, in 2007, weer omhoog naar 6 baht per pak als gevolg van stijgende grondstofkosten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!