Twee granaten gevonden in bos Rayong

~DOOR HET OOG VAN DE NAALD KRUIPEN~
(Op het nippertje ontsnappen)

RAYONG:- Twee granaten die werden gevonden in een bos in de buurt van een residentie in de provincie Rayong zijn onschadelijk gemaakt.

De lokale Explosive Ordnance Disposal (EOD) (explosieven opruimingsdients) heeft met succes de twee granaten onschadelijk gemaakt nadat ze afgelopen vrijdag 12 februari ’s avonds werden aangetroffen door in de buurt van een fruitboerderij in het Ban Khai District.

Agenten van de Ban Khai-politie en het EOD-team arriveerden rond 18.30 uur na de melding over de granaten die waren gevonden in een zwarte zak bij een ramboetanboerderij, in subdistrict Chakbok.

Volgens boerderijeigenaar Narakorn Wisetsri liep hij het bos in om bomen te kappen voor timmerwerk bij zijn huis, toen hij een verdachte oude tas met daarin de levensgevaarlijke granaten aantrof, gelegen op slechts 500 meter afstand van zijn huis.

De explosieven werden uit de tas gehaald en veiliggesteld. Volgens de provinciale EOD-commandant Suradet Manipitak waren de granaten ondanks hun roestige uiterlijk nog steeds in goede staat en zeer explosief. Een watertruck werd door de autoriteiten ingezet terwijl het EOD-team de granaat onschadelijk maakte. De operatie verliep vlot en de niet-ontplofte granaten werden veilig afgevoerd.

Politieagent Suradet verklaarde verder dat de granaten van het type M67 en M19A1 waren. Granaten die in het verleden werden gebruikt voor speciale operaties tijdens oorlogen, maar tegenwoordig niet meer worden gebruikt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!