Een ondernemer in de dop: Charmante 10-jarige verdient 400 baht per dag in Korat!

~STADSNIEUWS~

NAKHON RATCHASIMA:- Het is een bekend verhaal in Thailand – kinderen die worden opgevangen door grootouders nadat de ouders uit elkaar zijn gegaan.

Maar dat baart de tienjarige Suphannika Nuatklang of “Baiyok” geen zorgen, zegt de P4-leerling van de Don Wai School in Nakhon Ratchasima (Korat), die bij haar oma en jongere broer woont.

Na school en in het weekend pakt ze de driewieler met zijspan om de biologisch geteelde groenten van haar grootmoeder te verkopen bij het nabijgelegen PTT-tankstation.

Ze is duidelijk een ondernemer in de dop, want ze realiseerde zich heel goed dat ze misschien veel klanten zou kunnen aantrekken met een voorkeur voor kwaliteitsgroenten, tegen gunstige prijzen.

Baiyok vertelde dat ze dagelijks tussen de 300 en 400 baht aan omzet genereert en dat het geld naar haar oma gaat om zo bij te dragen aan de kosten voor het huishouden.

Baiyok laat hiermee zien dat ze haar naam eer aan doet en een Juweel van een zakenvrouw is!

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Sanook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!