Twee nieuwe bruggen op stapel om de handel, het toerisme tussen Thailand en Maleisië te stimuleren

NARATHIWAT:- De Thaise en Maleisische regering zijn in gesprek om twee nieuwe bruggen over de Golok-rivier te bouwen met als doel de grensoverschrijdend handel te stimuleren. De bruggen zullen de districten Sungai Kolok en Takbai in Narathiwat met de staat Kelantan in Maleisië gaan verbinden, zo vertelde de regeringswoordvoerster khun Ratchada Thanadirek. 

Het project maakt deel uit van het economische ontwikkelingsplan Indonesië-Maleisië-Thailand Groeidriehoek (IMT-GT). De twee nieuwe bruggen over de Golok-rivier werden voorgesteld door de toenmalige vice-premier generaal Prawit Wongsuwan, die nu waarnemend premier is. 

De 2e Sungai Golok-Rantau Panjang-brug met zes rijstroken zal parallel worden gebouwd aan de bestaande brug in de wijk Sungai Kolok, die te smal is voor grote voertuigen en niet kan worden uitgebreid. De tweede nieuwe brug zal het centrum van Takbai verbinden met de Maleisische stad Pengkalan Kubor als onderdeel van een 11 kilometer lange weg met 4-6 rijstroken. Prawit heeft voorgesteld dat Maleisië de eerste brug ontwerpt en bouwt. Er zijn gesprekken gaande om te beslissen wie verantwoordelijk zal zijn voor de bouw van de tweede brug

Maleisië stemde er onlangs mee in het voorstel door te sturen naar het kabinet, zei Ratchada. 

Ondertussen zal het in december een werkgroep naar Thailand sturen om de aanleg van een weg van het nieuwe Sadao-controlepunt in de provincie Songkhla naar het Bukit Kayu Hitam-controlepunt in de Maleisische staat Kedah te bestuderen. 

“De regering verwacht dat de nieuwe bruggen de grensoverschrijdende handel en het toerisme in de zuidelijke regio zullen helpen bevorderen en zullen bijdragen aan duurzame economische groei van lokale gemeenschappen in de grensprovincies van beide landen”, aldus Ratchada

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!