De dader achter het schooldrama in Nonthaburi onder voorwaarden op borgtocht vrij

NONTHABURI:- De middelbare scholier die naar verluidt per ongeluk een klasgenoot vermoordde toen zijn zelfgemaakte pistool afging, heeft een borgsom met een garantie van 10.000 baht opgelegd gekregen.

De Centrale Jeugd- en Familierechtbank beval ook dat de jongen, alleen geïdentificeerd door zijn bijnaam “Tar”, zich vier maanden lang elke maand bij de rechtbank moest melden. Het incident vond donderdag plaats tijdens computerles op de Wat Lat Pla Duk School in de wijk Bang Bua Thong in Nonthaburi, waarbij de 15-jarige Noppasil Ngamsud dodelijke verwondingen opliep door een zelfgemaakt vuurwapen dat Tar, eveneens 15, naar school had gebracht. 

De politie vond donderdag het .38 kaliber kanon in een kanaal ongeveer 1,5 km. weg van de school. Tar zei naar verluidt dat hij een oudere vriend, alleen geïdentificeerd als Sent, had gevraagd om hem te helpen het pistool kwijt te raken. 

Gisteren vertelde Tar’s moeder, khun Phatcharee, 42 jaar, aan de pers dat ze blij was dat haar zoon op borgtocht werd vrijgelaten zodat hij weer naar school kan. Ze zei ook veel medelijden te hebben met de familie van Noppasil. 

Khun Phatcharee voegde eraan toe dat ze de 10.000 baht zou moeten lenen om de borgsom te dekken en herhaalde dat Tar zich strikt aan de door de rechtbank gestelde voorwaarden zou houden. Ze zei dat Tars vader hem elke dag naar school zal brengen en dat de jongen ’s nachts niet op zijn motor mag rijden of het huis mag verlaten.

De hoofdcommissaris van Politie Nonthaburi, generaal-majoor Paisarn Wongwacharamongkol, verklaarde dat Tar werd beschuldigd van roekeloosheid die de dood tot gevolg had en het illegaal bezitten en dragen van een wapen. Hij zei dat het incident geen moord was, omdat uit het kogeltraject bleek dat Noppasil werd gedood door een kogel die van achter zijn hoofd binnenkwam en zijn oog doorboorde. Dit komt overeen met Tar’s bekentenis dat het pistool, dat in zijn jas zat, afging toen hij opstond. De forensische recherche vond ook een kogelgat in zijn jas. 

Generaal Paisarn zei dat uit onderzoek bleek dat Tar en Noppasil goede vrienden waren en dat er geen ruzie tussen hen was. Blijkbaar had Tar het pistool meegebracht om een ​​andere student met wie hij problemen had te intimideren. Het wapen was naar verluidt eigendom van een oudere vriend van een vakschool. De politie heeft de wapenbezitter in hechtenis voor verhoor, samen met vier andere personen die betrokken waren bij het wegdoen van het wapen. 

Generaal Paisarn voegde eraan toe dat functionarissen ook kijken hoe een computertoetsenbord ook ontplofte, wat aanvankelijk had geleid tot speculatie dat Noppasil werd gedood door een computerexplosie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!