Nachtclubs in Thailand kijken vol verwachting uit naar het einde van  Covid-beperkingen

BANGKOK:-De exploitanten van het nachtamusement in Thailand hebben het nieuws verwelkomd dat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, morgen zal overwegen om hun bedrijfsactiviteiten te hervatten.

Volgens een bron bij het gouvernementsgebouw zou een ontsluiting van uitgaansgelegenheden morgen tijdens de vergadering van het CCSA op tafel komen.

Khun Wirawit Kruasombat, voorzitter van de Patong Entertainment Business Owners Club in Phuket, reageerde op het nieuws van de verandering door de regering te bedanken.

“Ik ben dankbaar dat de regering de moeilijke situatie begrijpt waarmee entertainmentindustrie van Thailand te maken heeft gehad”, zo zei Khun Wirawit, eraan toevoegend dat ze ook maatregelen willen zien om bedrijven te helpen.

Khun Wirawit zei dat uitgaansgelegenheden een belangrijke rol spelen in de Thaise toeristenindustrie, dus wanneer de regering de Covid-maatregelen wil versoepelen om toeristen te verwelkomen, moeten winkels zoals pubs, bars en karaoke-locaties hun activiteiten kunnen hervatten.

Khun Sanga Ruangwattanakul, voorzitter van de Khao San Bedrijfsvereniging, zei dat exploitanten op Khao San Road er bij de regering op hebben aangedrongen de openingstijden te verlengen en restaurants toe te staan ​​alcohol te schenken tot 23.00 uur of middernacht of 1 uur ’s nachts, afhankelijk van pre-Covid certificaat.

“Met betrekking tot de huidige Covid19 situatie is het tijd voor ons om terug te keren naar ons normale leven en mensen zelf te laten beslissen. Er is geen noodzaak voor beperkingen op de verkoop van alcohol tot 23.00 uur omdat mensen nog steeds plezier hebben en ontspannen”, zei hij.

De Khao San Road verwelkomt doorgaans 1.000-2.000 feestgangers tijdens weekdagen en 5.000-6.000 mensen op vrijdag- en zaterdagavond. Hij zei dat deze cijfers zullen verdubbelen als de openingstijden worden verlengd tot middernacht of 1 uur ’s nachts.

Khun Vorapoj Nimvijit, van het netwerk professionele entertainment bedrijven, drong er bij de regering op aan om degenen die in nachtelijke entertainmentbedrijven werken, zoals zangers en artiesten, toe te staan ​​hun werk te hervatten wanneer Covid19 endemisch wordt verklaard, met ingang van 1 juli.

 Aangezien de meeste mensen zijn gevaccineerd, moet de regering toestaan ​​dat amusementsevenementen zoals concerten op volle capaciteit doorgaan, aldus Khun Vorapoj.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!