Twee hacks van ziekenhuisgegevens hebben de gegevens van meer dan 80.000 patiënten in Thailand blootgelegd.  

THAILAND:- Twee prominente ziekenhuizen in Thailand zijn de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van hackers die gegevens hebben gehackt, waarbij elk ziekenhuis de persoonlijke gegevens van meer dan 40.000 patiënten in gevaar heeft gebracht.  

Afgelopen maandag had het Phetchabun-ziekenhuis de persoonlijke gegevens van 46.000 van hun patiënten gecompromitteerd, terwijl bij het Bhumirajanagarindra Kidney Institute Hospital de gegevens van 40.000 patiënten in parallelle aanvallen waren gestolen 

Het Onderzoeksbureau voor cybercriminaliteit ontdekte wat volgens hen de bron is van de Petchabun Hospital-hack in een voorlopig onderzoek, waarbij het datalek via een server in Singapore werd getraceerd naar een groep Indiase hackers.  De hackers eisten losgeld en plaatsten de lijst op Raidforums.com, een website voor het delen en verkopen van gehackte databases.

De CCIB zei dat ze geloofden dat de gegevens toegankelijk waren via clickbait, een kwaadaardige link die een ziekenhuismedewerker misleidde om te klikken en toegang toe te staan.  Ze merkten ook op dat het gewoon een zwak wachtwoord kon zijn.

Ondertussen hadden ziekenhuispersoneel in het Bhumirajanagarindra Kidney Institute Hospital rond 5 uur ’s ochtends geen toegang tot hun patiëntendatabase.  Bij verder onderzoek ontdekten ze dat de gegevens, waaronder persoonlijke informatie en behandelingsgeschiedenissen, waren gestolen.

De directeur van het ziekenhuis zei dat ze later maandag een telefoontje in het Engels kregen van een man die beweerde de hacker te zijn en die zei dat hij de volgende dag zou terugbellen om losgeld te betalen.  Nadat de directeur een opname van het gesprek naar de politie van Phaya Thai had gestuurd, hoorde hij nooit meer iets van de man.

Autoriteiten veronderstellen dat deze hacks mogelijk verband houden met andere recente spraakmakende hacks van een ander ziekenhuis in het noordoosten en van Krungthai Bank, hoewel ze vorige week geen melding maakten van het datalek van Bangkok Airways.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!