Nadat Bangkok en 5 andere provincies op 1 oktober weer buitenlandse toeristen mogen ontvangen, komen tientallen ander provincies nu ook aan bod

THAILAND:- De tweede fase van de heropening van het land gaat na het succes van de toeristische “sandbox programma “ in Phuket, Phang Nga, Krabi Surat Thani in de afgelopen twee maanden gewaar worden”, zei regering-woordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

De “Sandbox toeristen” van Phuket hadden gemiddeld 6.000-7.000 baht per uitgegeven, wat het toerisme-inkomen van 1.634 miljard baht opleverde om het herstel van de economie van het eiland te stimuleren, aldus Thanakorn.

In deze tweede fase zullen Bangkok en de provincies Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chiang Mai op 1 oktober weer voor buitenlandse toeristen toegankelijk zijn, zo liet regeringwoordvoerder weten.

In fase 3 van het plan gaan medio oktober nog eens 21 provincies open.

Dit zijn Lamphun, Phrae, Nan, Mae Hong Son, Chiang Rai en Sukhothai in het noorden;  Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan en Ubon Ratchathani in het noordoosten;  Kanchanaburi en Ratchaburi in het Westen;  Rayong, Chanthaburi en Trat in het Oosten;  Ayutthaya in de centrale regio en Nakhon Si Thammarat, Ranong en Satun in het zuiden.

In fase 4 zullen in januari volgend jaar nog eens 13 grensprovincies worden geopend in het kader van reisbubbelovereenkomsten met buurlanden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!