Twee Facebook-pagina’s weerleggen de opmerkingen van Anutin dat er geen Covid19 patiënten op trottoirs liggen

BANGKOK:- De Facebook-pagina’s Saimai Tong Rot (Saimai District Must Survive) en Zendai plaatsten op hun pagina’s het onweerlegbare bewijs van Covid19patiënten die op trottoirs van Bangkok lagen te wachten op hulp, in tegenstelling van wat de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul beweerd.

Eerder deze week drong, Khun Anutin er op aan dat er geen Covid19 patiënten op trottoirs lagen te wachten op hulp, en beweerde bovendien dat er nog ziekenhuisbedden beschikbaar waren.

De Saimai Tong Rot-pagina zei dinsdag echter dat de groep een 61-jarige patiënt had gevonden die twee nachten in een paviljoen in Wat Sutthi Sa Ard in de wijk Khlong Sam Wa in Bangkok lag te kreperen.

“De groep bood hulp aan de patiënt voordat ze de persoon naar een gemeenschapsisolatiecentrum in het gebied brachten”, aldus de pagina.

Ondertussen publiceerde de pagina van de facebookgroep Zendai afgelopen maandag dat ze een beveiligingsbeambte voor een bank hadden aangetroffen nadat hij contact had opgenomen met een ziekenhuis onder het socialezekerheidsstelsel voor behandeling.

De groep heeft de patiënt naar een gemeenschapsisolatiecentrum in het district Kannayao gebracht.

Dezelfde groep vond later een andere patiënt liggend op de stoep nadat hij positief had getest op Covid19 virus. De pagina wees er ook op dat hij vermoeidheid ontwikkelde.

“Voor hem stond een medische spoedafdeling klaar en hielp de patiënt”, zo publiceerde de pagina, eraan toevoegend dat de groep wachtte op een ziekenhuis dat bereid was de patiënt voor behandeling te accepteren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!