In Zuid Thailand is een vrijwilliger van defensie gedood en 2 politieagenten gewond geraakt bij een laffe aanval 

YALA:- Gisterenochtend zijn twee politieagenten gewond geraakt bij een bomaanslag in Yala, uren nadat een defensie vrijwilliger in Narathiwat was doodgeschoten, aldus de politie.

De bom ging af toen een politieteam om 8.40 uur in een gebied in Tambon Taseh in het hoofddistrict van Yala aan het patrouilleren was.

Het patrouilleteam verliet het politiebureau van Taseh in een gepantserde pick-uptruck en twee motorfietsen, maar toen ze een spoorwegovergang bereikten op ongeveer twee kilometer van het politiebureau, werden ze opgeblazen door een bermbom.

Politieluitenant Suebpong Sophikul werd geraakt door bomscherven in zijn benen, terwijl zijn collega Chollathee Srikaew een verwonding aan zijn handen opliep.  Zijn gehoor werd door de enorme explosie aangetast.

De twee werden met spoed naar het Yala-ziekenhuis gebracht.

Bij een ander incident werd om middernacht een defensievrijwilliger neergeschoten door een onbekend aantal opstandelingen in het dorp Moh Turoh in Tambon Chanae, het district Chanae in Narathiwat.

 De 24-jarige man werd geïdentificeerd als Erasan Hayisamoh, een verdedigingsvrijwilliger van de tambon.  Hij werd in het hoofd en lichaam geschoten.

Volgens de Deep South Watch Database zijn 7.294 mensen gedood en 13.550 gewond geraakt bij ongeveer 21.235 aanvallen door extremisten sinds de zuidelijke opstand van januari 2004 tot oktober 2021 oplaaide.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!