Agentschappen beginnen onder leiding van het SPRC aan missie om schade aan onderzeese olieleidingen te dichten

RAYONG:- De Star Petroleum Refining (SPRC) Plc en aanverwante instanties zijn begonnen met het dichten van lekkage in een onderzeese pijpleiding in Rayong om verdere gevolgen voor het milieu en de nabijgelegen gemeenschappen te voorkomen.

De operatie was opgedeeld in drie stappen: het injecteren van een afdichtmiddel in de kleppen, het wegzuigen van resterende olie en het inpakken van de lekkende delen van de beschadigde leiding onder toezicht van buitenlandse experts, de olieleidingfabrikant en aanverwante overheidsinstanties.

De operatie werd gestart door de duikers van de Royal Thai Navy en er werden onderwaterdrones ingezet vanaf His Thai Majesty Ship (HTMS) Nong Sarai om de atmosfeer te onderzoeken onder de single point ligplaats op een diepte van 27-30 meter.

De operatie duurt naar verwachting 11 dagen, waarvan drie dagen om de kit in de kleppen te injecteren.  De werkzaamheden zijn echter ook afhankelijk van het heersende weer, golven en wind.

Ondertussen liet de plv. directeur-generaal van het Marine Department, Phuriphat Teerakunphisut, weten dat het departement en aanverwante agentschappen schepen hebben ingezet om de operatie te controleren om ervoor te zorgen dat olievlekken niet wegdrijven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!