De verwachting is dat het Chinees toerisme in oktober in Thailand weer op gang komt

THAILAND:- De Thaise toeristenindustrie hoopt tijdens de Gouden Week in oktober weer meer Chinese bezoekers te zien.

Elk jaar wordt op 1 oktober de Nationale Dag van China gevierd ter herdenking van de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949. De Chinese staatsburgers genieten dan van een 7-daagse vakantie van 1 tot 7 oktober, welke bekend staat als de Gouden Week.

Khun Vichit Prakobgosol, zijnde de vice-president van de Toerisme Raad van Thailand,  zei dat als de Thaise regering erin slaagt het land binnen het tweede kwartaal volledig te heropenen, het koninkrijk nog steeds een kans heeft om in de tweede helft van ditaar minstens 5 miljoen internationale toeristen aan te trekken.

Hij herhaalde dat hoe eerder Thailand volledig heropent, hoe concurrerender het zal zijn als toeristische bestemming.  Bovendien, als China in het vierde kwartaal aanvullende internationale reisbeperkingen voor zijn burgers opheft, zou het totale aantal buitenlandse toeristen naar het koninkrijk tegen het einde van het jaar 7-8 miljoen kunnen bereiken.

Vichit voorspelde ook dat Thailand volgend jaar 70% van zijn pre-pandemische toeristenaantallen zou herwinnen en 100% in 2024.

De vice-president merkte echter op dat véél reisorganisaties hun activiteiten niet hebben kunnen hervatten vanwege hun financiële malaise.  Hij voegde eraan toe dat toeristen sinds de pandemie in kleinere groepen zijn gaan reizen en deelnemen aan vrijere toeristische programma’s en prioriteit geven aan ontspanningsactiviteiten.

Ze hebben ook langere tijd op hotelterreinen doorgebracht en een affiniteit ontwikkeld voor specifieke stedelijke restaurants.

 Deze verschuivingen in reisgewoonten vormen verdere uitdagingen voor touroperators wiens bedrijfsmodellen zijn gebaseerd op grote groepen en geplande programma’s, evenals winkelen en dineren in voorstedelijke gebieden. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!