Thaise vrouw die vanuit het Sandbox eiland Phuket wist te ontsnappen hangt juridische stappen boven het hoofd

PHUKET:- Er komen meer details naar voren over de thaise vrouw die dinsdag uit de Phuket Sandbox ontsnapte.  In een update van het verhaal dat gisteren bekend werd, zijn er meer details naar voren gekomen over de (nog) onbekende vrouw die dinsdag ontsnapte uit het zuidelijke “Alcatraz”.

De vrijgekomen reportages stellen nu dat het om een 18-jarige vrouw ging die bij aankomst in Phuket uit het verplichte verblijf van 14 dagen verdween en dinsdagavond in Chonburi werd opgehaald nadat de autoriteiten op het punt stonden contact met haar op te nemen en ze haar locatie bekend had gemaakt.

Uit de eerste rapporten bleek alleen dat een Thaise staatsburger de Sandbox was ontvlucht na slechts 9 dagen van de zachte quarantaine die bij aankomst was vereist en dat het SHA Plus-hotel hen als vermist had opgegeven.  

Uit de bijgewerkte informatiegegevens bleek dat de Thaise vrouw op 11 juli vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Phuket was gevlogen en in een hotel in het Thalang gebied logeerde, waar ontdekt werd dat ze het hotel had verlaten zonder uit te checken.

Uit nieuwe informatie blijkt dat ze de Mor Chana-app niet gebruikte met het delen van locaties, wat een verplichte vereiste is voor alle aankomsten in de Phuket Sandbox om ervoor te zorgen dat mensen hun 14 dagen blijven en voor contacttracering in geval van een infectie.  In het begin reageerde ze niet op pogingen om contact met haar op te nemen en ging ze van het netwerk af en ontsnapte van het eiland Phuket.

Veel mensen hadden zich afgevraagd hoe ze een eiland ontvluchtte met slechts één bewaakte weg er vanaf, en het antwoord dat nu naar buiten komt is verrassend: ze vloog.  De vrouw ontsnapte door op de een of andere manier dinsdagmiddag om 13:20 uur aan boord te gaan van een vlucht naar Don Mueang International Airport in Bangkok, zonder te worden tegengehouden of gecontroleerd op haar Sandbox-status.  Bij de landing begaf ze zich naar haar geboorteplaats waarvan werd bevestigd dat deze in Chonburi lag, maar niet specifiek genoemd werd.

De autoriteiten in Phuket zijn al begonnen met het proces voor de juiste instanties om juridische aanklachten in te dienen tegen de ontsnapte vrouw.  Ze zal waarschijnlijk worden beschuldigd van meerdere strafbare feiten.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, zei dat de autoriteiten zouden onderzoeken hoe ze vrijuit kon vertrekken en hoe te voorkomen dat het opnieuw zou gebeuren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!