Twee broers probeerden van Noordoost Thailand naar Phuket te lopen om hun familie te zien 

UDON THANI:- Twee tieners probeerden van de noordoostelijke provincie Udon Thani naar Phuket in het zuiden van Thailand te lopen, een afstand van zo’n 1450 kilometer, alleen om hun familieleden te bezoeken.

De twee kwamen niet ver.  Toen ze werden gezien terwijl ze door de straten van Udon Thani liepen, werden ze voor hun veiligheid naar huis gestuurd.

Bewoners van Udon Thani zagen de jongens over Baan Dung – Baan Soom Sao Road lopen en belden een reddingsorganisatie.

De twee jongens, de 14-jarige Top en de 12-jarige Tai uit het district Daan Dung in Udon Thani, zeiden dat ze naar Phuket wilden lopen om hun zus en neefje te bezoeken omdat ze hen verschrikkelijk misten.

Ook vertelden ze het team van de Rescue Foundation dat ze op een boot wilden gaan. Volgens Thaise media hadden de jongens slechts 10 baht op zak en een plastic zak met 5 bananen.

De avontuurlijke maar enigszins optimistische broers geloofden echter dat ze er een week over zouden doen om in Phuket te geraken.

Ze waren bang waren om gearresteerd te worden nadat lokale bewoners hen bij de politie gemeld hadden. De reddingsstichting overtuigde de jongens om hun expeditie af te blazen en naar huis terug te keren.

De broers wonen bij hun grootouders omdat hun ouders in de provincie Songkhla in het zuiden van Thailand werken. De grootouders zeiden dat ze erg bezorgd en dolgelukkig waren toen de jongens thuiskwamen. Ze zeiden dat ze niet wilden dat hun kleinkinderen de reis opnieuw zouden proberen!

De jongens zeiden dat hun grootouders heel goed voor hen waren en dat ze de reis alleen probeerden omdat ze hun familieleden misten.

Een vrijwilliger van de stichting was ontroerd door de beste bedoelingen van de jongens en zei dat hij bereid was de jongens naar Phuket te brengen als hun grootouders dat zouden toestaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!