Sekteleider opgepakt in Thailand: volgelingen moesten zijn lichaamssappen consumeren, elf dode lichamen op het terrein aangetroffen

CHAIYAPHUM:- De politie in het noordoosten van Thailand heeft een zelfverklaarde heilige opgepakt die zijn volgelingen zijn lichaamssappen liet consumeren en lichamen van overleden mensen verafgoodde.

Afgelopen zondag viel de politie binnen in het huis van de 75-jarige Thawee Nanra, met rieten dak en diep in de jungle van de Thaise provincie Chaiyaphum. Zijn volgelingen joelden de politie uit en keerden zich tegen de agenten toen die in bloot bovenlijf naar de politiewagen werd gebracht.

Volgens de politie werden in de woning van de man elf lichamen gevonden, die volgens lokale media toebehoren aan volgelingen van de man. De lichamen lagen in koffers, verspreid in de woning. Volgens Kraisorn Kongchalad, de gouverneur van de provincie, woonden minstens twaalf van zijn volgelingen samen met Thawee. 

Wat betreft de 11 lijken die op het terrein zijn gevonden, daar heeft het Khon San-ziekenhuis autopsie op uitgevoerd en de overledene geïdentificeerd.  Hun lichamen zullen worden teruggegeven aan familieleden.

Khun Tawee stond bekend als een phra bida of ‘spirituele vader’, van wie zijn volgelingen geloofden dat hij had geleerd ziekte te genezen door zijn urine en uitwerpselen te drinken en te eten.  Hij maakte ook ya dong, een kruidengeneesmiddel, maar zijn recept bevatte dierenhaar en botten, evenals kokosnootschalen, volgens agenten ter plaatse op maandag.

Premier Prayut Chan-o-cha zei gisteren tijdens de kabinetsvergadering dat het “walgelijk” was, terwijl de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei dat Tawee’s volgelingen hem misschien phra bida noemden, maar Srithanya Hospital, een psychiatrisch ziekenhuis,  “zou de man gewoon een patiënt noemen”.

De gouverneur zegt geschokt te zijn. “Het is verontrustend dat mensen nog in zulk bijgeloof geloven, maar dit gaat verder dan dat. We zitten met dode lichamen en we zullen met alle diensten moeten samenwerken om aan het licht te brengen wat daar gebeurd is.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!