Twee blinde broers overwinnen handicap om hun bejaarde moeder terug te betalen

RAYONG:- Twee blinde broers in Rayong worden geprezen omdat ze hun handicap hebben overwonnen om hun 75-jarige liefhebbende moeder financieel te ondersteunen.

Hun levensinstelling werd onthuld door een verslaggever die verkopers interviewde op de Pak Nam Prasae-markt in het Klaeng-district van de westelijke provincie.  De verkopers prezen de blinde broers, die 7 dagen in de week  werken om hun moeder Yupha Mungtorkij te onderhouden.

De verslaggever sprak ook met de moeder, die uitlegde dat haar beide zonen blind geboren waren.

De eerste zoon, Khun Udomkarn, 49, verkoopt loten, terwijl de tweede, Khun Channarong, 48, een Thaise massagewinkel heeft geopend.

Moeder Yupha zei dat ze allebei werkten om de last voor hun gezin te verlichten en hun ouders terug te betalen. Zij beschreef hoe blij ze was toen beide broers zich ten doel stelden om naar de universiteit te gaan.  Ze was nog blijer toen ze een Bachelor of Education-diploma behaalden van de Suan Dusit Universiteit .  Ze zochten ook loopbaantraining bij blinde beoefenaars.

Khun Yupha zwol van trots toen ze uitlegde hoe haar zonen tegenspoed hadden overwonnen, gedreven door de ambitie om zichzelf en hun gezin te onderhouden.

De verslaggever interviewde ook de oudste zoon, Udomkarn.  Hij bracht hulde aan de liefde en zorg die hij als kind van zijn beide ouders kreeg.  Opgegroeid in een liefdevol gezin, hadden hij en zijn broer zichzelf de vaardigheden aangeleerd die ze nodig hadden om op volwassen leeftijd te overleven.  Nu, in ruil daarvoor, hielpen ze het gezin te onderhouden.  De vriendelijkheid van zijn ouders was onvervangbaar, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!