De Thaise luchtmacht startte gisteren de gezamenlijke luchtmachtoefeningen met China

NOORDOOST-THAILAND:- Het koninkrijk Thailand en de republiek China zijn gisteren begonnen met een gezamenlijke luchtmachtoefening, zo maakte een legerwoordvoerder van het koninkrijk bekend, de eerste van dergelijke oefeningen in jaren na een pauze die werd gedwongen door de Covid19 pandemie.

De “Falcon Strike”-oefening komt na China’s grootste militaire oefeningen ooit rond Taiwan, die werden uitgevoerd als vergelding voor een bezoek daar door de voorzitter van het Amerikaanse Huis, Nancy Pelosi. 

De Thaise luchtmachtcommandant, generaal Prapas Sornchaidee zei dat “Falcon Strike”, die van 14-25 augustus in het noordoosten van het land wordt gehouden, bedoeld was om “de betrekkingen en het begrip” met China te versterken. Het bezoekende Chinese contingent zal straaljagers, bommenwerpers en vliegtuigen voor vroegtijdige waarschuwing (AEW) in de lucht omvatten, zo het Chinese ministerie van Defensie in Peking vorige week weten.

De Thais-Chinese luchtmachtoefeningen werden sinds 2015 regelmatig gehouden totdat de pandemie toesloeg. Washington heeft zijn groeiende bezorgdheid geuit over de assertiviteit van China in de Stille Oceaan en heeft vorige week samen met zijn bondgenoten de “Super Garuda Shield”-oefening in Indonesië gelanceerd. 

Thailand heeft geprobeerd de defensiebetrekkingen met China te versterken en was een van de eerste landen die Chinese marine-hardware kocht in het kader van een deal die in 2017 werd afgerond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!