Tussen de MRTA en BTS is een nieuw conflict ontstaan omtrent de realisatie van de Orange Line in Bangkok

BANGKOK:- De lang uitgestelde bieding voor het Orange Line-massatransportproject van 142 miljard baht heeft nog een ander probleem geraakt, met een nieuw geschil tussen Bangkok Mass Transit System (BTS) en de Mass Rapid Transit Authority (MRTA).

Beide partijen zijn verwikkeld in een lange gerechtelijke strijd nadat BTS drie afzonderlijke rechtszaken tegen MRTA heeft aangespannen wegens de wijziging van de biedingsvoorwaarden door het staatsagentschap en de daaropvolgende annulering van het bod.

In de meest recente conflictronde heeft BTS een schriftelijk verzoek ingediend voor de vervanging van MRTA-plaatsvervangend gouverneur Kittikorn Tanpao, die voorzitter is van de selectiecommissie voor aanbestedingen.

De BTS stelt dat het huivert voor mogelijke oneerlijke behandeling, aangezien het Khun Kittikorn is aangeklaagd in een zaak die is ingediend bij het strafhof dat corruptie en wangedrag behandeld, aldus een hooggeplaatste bron bij het Ministerie van Transport.

Deze zaak houdt verband met de vermeende onwettige herziening van de biedvoorwaarden door MRTA en de annulering van het bieden.  De MRTA heeft echter geweigerd Khun Kittikorn uit de commissie te verwijderen, met het argument dat zijn benoeming wettig is en dat de nieuwe biedingsronde zou worden uitgevoerd in aanwezigheid van neutrale waarnemers onder het Integriteitspact, aldus de bron.

De nieuwe taakomschrijving zou later deze maand gereed moeten zijn, en de veiling zal waarschijnlijk nu in augustus van start gaan.

In de nieuwe ronde zal de MRTA nog steeds de aanleg van het westelijke deel van de Orange Line combineren met het recht om de hele lijn gedurende 30 jaar te exploiteren en te beheren, aldus de bron.

De 35,9 kilometer lange Orange Line loopt van Bang Khunnon in het westen van de stad tot Min Buri in het oosten.

De bouw van het oostelijke deel van Min Buri tot het Thailand Cultureel Centrum was eind maart voor ongeveer 93 procent voltooid.  Er zullen echter geen diensten beschikbaar zijn totdat een aannemer is gekozen om het westelijke deel te bouwen en het hele project te exploiteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!