Roemeense toerist komt om het leven bij de Samui-waterval in Thailand 

KOH SAMUI:- De lokale reddingsdienst had drie uur nodig om het lichaam van een Roemeense vrouw te bergen die van de top van een Koh Samui-waterval was gesprongen, waar ze eerder had gezwommen.

Na uren ploeteren slaagde de reddingsmedewerkers slaagden er uiteindelijk in om het lichaam van Nane-Iosana Bodea (23) aan de kant te halen, een Roemeens staatsburger die in Oostenrijk woonde, om 18.30 uur, ongeveer drie uur nadat de politie was gewaarschuwd voor het ongeval.

Volgens Kritchakorn Chusri, toeristisch functionaris van Surat Thani, bezochten mej. Bodea haar vriend afgelopen zaterdag om 12.00 uur de Na Muang 2-waterval, beide verbleven in het Bang Po Village hotel in tambon Mae Nam aan de noordkant van Koh Samui.

De politie van Na Muang arriveerde ter plaatse en ontdekte dat Bodea niet reageerde en geen hartslag had.  Khun Watcharin Phetnoo, politieagent ter plaatste zei dat de vrouw de top van de waterval met haar Oostenrijkse vriend bezocht, toen ze 20 meter naar beneden stortte.

Redders moesten een lang touw gebruiken om het lichaam van de vierde laag van de waterval te laten zakken. Haar stoffelijk overschot werd naar het Koh Samui-ziekenhuis gestuurd voor autopsie.

Khun Kritchakorn, wiens taak het is om buitenlandse toeristen noodhulp te bieden, citeerde de vriend van de vrouw die zei dat ze ’s middags naar de top van de waterval geklommen waren.

Haar vriend zei dat hij en Bodea besloten te zwemmen in een klein zwembad aan de rand van de waterval omdat het warm weer was.  Maar de plek was spekglad en de vrouw verloor haar evenwicht en viel naar beneden. De vriend vertelde dat hij naar beneden rende en Bodia bewusteloos en nauwelijks ademend aantrof.

Hij probeerde haar te reanimeren terwijl hij om hulp schreeuwde.  Zijn geschreeuw trok de aandacht van nabijgelegen Thaise toeristen, die de politie waarschuwden.

De vriend zei dat Bodea stierf voordat de reddingswerkers ter plaatse waren aangekomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!