Tropisch stinkfruit uit Thailand veroorzaakt ontruiming winkelstraat Goes

NEDERLAND:- Een winkelstraat in Goes is gistermiddag kort ontruimd vanwege een verdacht, stinkend pakketje bij de Primera. De stank was zo erg, dat de brandweer eraan te pas moest komen. Na het openmaken van de doos, kwam de aap uit de mouw. In het pakketje zat een doerian, een tropische vrucht die bekendstaat om z’n penetrante geur.

Het pakket was bij de Primera in de Sint Adriaanstraat afgeleverd. De ongelofelijke stank maakte het verdacht en daarom heeft de brandweer de doos geopend. Uit voorzorg werd de straat korte tijd ontruimd. Toen bleek dat het om een doerian ging, is de straat weer vrijgegeven.

Hoe het pakket met de doerian bij de Primera terecht is gekomen, is nog niet bekend.

Een doerian is een tropische vrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. De vrucht is lichtgroen, stekelig en heeft de grootte van een rugbybal. De doerian staat vooral bekend om z’n geur en heeft daarom ook de bijnaam stinkfruit. Hoe rijper de vrucht is, des te sterker de geur ervan. De geur wordt omschreven als een combinatie van rotte uien en zweetsokken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Omroep zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!