Thailand wil vooroplopen met mediwiet en start het ‘International Medical Cannabis Research Center’

BANGKOK:- De medicinale cannabis revolutie speelt zich niet alleen in de westerse wereld af, ook in Azië zit er beweging in de zaak.  Neem Thailand, dat pas sinds eind 2018 legale medicinale cannabis kent.  Met een groter steun en op initiatief van de overheid komt daar voor het International Medical Cannabis Research Center.  Om te beginnen met het maken van een start met het starten van zakelijke transacties.

Jongstleden 22 november ondertekenden het Ministerie van Volksgezondheid in Thailand een eigendom Memorandum of Understanding met het medici gerunde cannabisbedrijf RxLeaf World Medica (onderdeel van Amara Asia Company Limited.) over het opzetten van het International Medical Cannabis Research Centre in Thailand.

‘Deze laatste stap is onderdeel van Thailands plan om een ​​hotspot van wereldklasse te worden voor cannabis productie en ontwikkeling’, schrijven de partijen in een persbericht over de deal.  Het centrum moet een ‘kennis hub’ worden voor algemeen onderzoek van medicinale cannabis dat ‘artsen, onderzoekers, experts uit Canada, Nederland en andere landen bijeengebracht brengt’.

In Thailand dan onderzoek gebeuren naar nieuwe en bestaande producten, toekomstige uitwisseling van kennis over medicinale cannabis realisatie, aldus de initiatiefnemers.

Cannabis als oppepper voor de kwakkelende economie
Minister Anutin Charnvirakul draait er niet omheen dat de Thaise economie – die flink op toerisme leunt – zware klappen heeft gekregen door de covid-19 pandemie.  Om die weer uit het slop te trekken steunt de overheid nieuwe aanleg en daar valt klaarblijkelijk cannabis ook onder.  Met het nieuwe mediwiet-centrum in en voor Azië dus, maar ook met ‘het aanmoedigen van de cannabis waardeketen’.  Specifiek moet je dan denken aan ‘de teelt van cannabis, standaardisatie, marktuitbreiding en steun voor investeringen in nieuwe producten’.

Op zich hebben de Thaise het goed gezien dat medische industrie de economie van deze bedrijfstak wordt namelijk op,3 biljoen dollar gekoppeld (1 biljoen is duizend miljard), waarbij de gelegale cannabismarkt goed is voor 12,5 miljard  dollar, volgens gegevens van de WHO en onderzoeksbureau Prohibition Partners.

‘Daarom is een mogelijkheid voor het land, zowel de mensen en capaciteit als de potentie heeft om deze uitdaging aan te gaan’, zo meent de verantwoordelijke bewindsman.

Op de homepage van Amara Azië Bedrijf geloven ze er al heilig in dat Thailand uitgroeit tot de hotspot op medicinaal cannabisgebied in Azië…

Met een medical and wellness tourism hub’ op cannabisgebied hoop Thailand mensen aan te trekken die zich volledig met ‘integrale medicinale en op planten gebaseerde producten (medicijnen), maar ook met de ontwikkeling van cannabisproducten op het gebied van en cosmetica.  ‘Daarbij zullen deze producten waarde toevoegen aan de voedsel- en drankenmarkt en zowel boeren als ondernemers groeikansen bieden en een mogelijkheid tot de ontwikkeling van duurzame producten’,  zo stelt men in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Mediwietsite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!