LET OP ! Sommige hotels misleiden reizigers met Thailand Pass-pakketten

THAILAND:- Sommige hotels misleiden bezoekers uit het buitenland, nemen kamerreserveringen aan, maar laten vervoer vanaf de luchthaven en Covid-testen achterwege, wat betekent dat ze bij aankomst een nieuw pakket moeten kopen of worden afgewezen.

Khun Apisamai Srirangson, woordvoerster van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, liet weten dat sommige hotels bezoekers hebben misleid en ze alleen voor de kamer hadden laten boeken

De reservering rept géén woord over een limousineservice van de luchthaven naar het hotel of de RT-PCR Covid-19-test bij aankomst, hoewel beide verplicht zijn als toelatingsvoorwaarden voor een Thailand Pass.

De betrokken hotels geven echter misleidende details die door de aanvrager werden gebruikt voor QR-goedkeuring voor een Thailand Pass via het webportaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij aankomst moesten ze dan een nieuw pakket kopen of wordt hen toegang tot het land geweigerd.

Sommige hotels geven géén restitutie aan de gasten die vervolgens hun kamerreservering annuleerden en ergens anders een pakket kochten, aldus Dr. Apisamai.

Thailand Pass verving het certificaat van toegang (CoE) op 1 november toen het koninkrijk heropend werd voor bezoekers.  Het vereist dat bezoekers volledig zijn gevaccineerd, een schone RT-PCR-test hebben binnen 72 uur voordat ze aan boord gaan van hun vlucht en een ziektekostenverzekering van US $ 50.000 hebben.

Bezoekers uit 61 landen en twee gebieden in het “Test and Go”-programma moeten een limousineservice hebben van de luchthaven rechtstreeks naar hun hotel zonder tussenstop, en in hun hotel moeten ze onmiddellijk op Covid19 worden getest door personeel van bepaalde ziekenhuizen,  zei dokter Apisamai.

“Sommige gasten worden niet volledig (opzettelijk of niet)  geïnformeerd en boekten hotelkamers via websites en kochten geen limousineservice, RT-PCR Covid-19-tests en antigeentestkits”, zo maakte de woordvoerster bekend.

Ambtenaren beweren echter hotelboekingswebsites vooraf geïnformeerd over de voorwaarden en vertelden hen dat luchtreizigers die geen limousineservice en Covid-19-tests kochten, de toegang tot een Thailand Pass zou worden ontzegd, zei ze.

 “Sommige hotels hadden de pakketten met limousine- en Covid-19-tests, maar lieten bezoekers ook alleen kamers reserveren en zelf RT-PCR-testen zoeken. Dit toont echter WEL aan dat dergelijke hotels bezoekers opzettelijk hebben misleid.

“Bezoekers die niet op de hoogte waren van de vereiste en onvolledige pakketten kochten, en later hun reservering moesten annuleren en in sommige gevallen geen restitutie ontvingen”, zei Dr. Apisamai.

Reizigers vragen Thailand Pass aan via het webportaal van het ministerie, met documentatie, en ontvangen een QR-toegangscode of Thailand Pass-ID per e-mail, die vervolgens wordt gebruikt bij het binnenkomen van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!