Treinpassagiers moesten uren wachten op het nieuwe centraal station van Bangkok

BANGKOK:- De opening van het nieuwe centraal station van Bangkok, Bangkok Aphiwat Central Station, verliep gisteren allesbehalve soepel.  De eerste verbinding naar Chiang Mai vertrok drie uur later dan gepland en vele andere verbindingen liepen vertraging op.  Het BBC Thai en CH7 wisten te melden dat de treinen vertraging hadden in afwachting van de komst van minister van Transport Saksayam Chidchob, die te laat was voor een openingsceremonie die hij moest voorzitten.

Het nieuwe station, voorheen Bang Sue Station genaamd, vervangt Hua Lamphong Station aan de rand van China Town als het belangrijkste spoorwegknooppunt van Bangkok.

De grootste verandering is dat de langeafstandstreinen die jarenlang vanuit Hua Lamphong reden nu vanaf het centraal station Aphiwat in Bangkok rijden.  De eerste trein naar Chiang Mai – trein 109 – zou om 14.15 uur vertrekken vanaf het nieuwe spoorwegknooppunt, maar vertrok pas drie uur later, meldt BBC Thai. 

Op foto’s van Thai News Pix is ​​te zien dat de meeste passagiers die uren moesten wachten op de langeafstandstrein naar Chiang Mai westerse toeristen waren.

Na uren wachten misten sommige toeristen zelfs de trein naar Chiang Mai omdat er geen aankondiging was wanneer deze eindelijk vertrekt: “Ik zou naar Chiang Mai gaan, maar nu ga ik maar naar Pattaya”, zei een reiziger die de trein had gemist.

Trein 985— een flitsende rood-grijze locomotief —  op weg naar Sungai Golok aan de Maleisische grens vertrok 95 minuten later dan gepland.  Een tweede trein naar Chiang Mai was naar verluidt 52 ​​minuten te laat en de speciale sneltrein 23 naar Udon Thani was 185 minuten te laat.  Gisteren stonden tussen de 40 en 50 buitenlandse toeristen op de perrons te wachten op verschillende treinen.  Toen de toeristen het personeel vroegen wat er aan de hand was, zeiden ze dat de trein nog niet klaar was om te vertrekken zonder enige echte uitleg te geven, aldus BBC Thai.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thai News Pix 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: BBC Thai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!