Vermijd deze 203 gevaarlijke telefoon-apps om online fraude in Thailand te voorkomen

BANGKOK:- De Thaise autoriteiten hebben een lijst samengesteld van meer dan 200 mobiele applicaties met “gevaarlijke malware” die verband houden met identiteitsdiefstal en ongevraagde toegang die ertoe kunnen leiden dat criminelen op afstand de controle over de telefoons krijgen.

Khun Chaiwut Thanakamanusorn, zijnde de minister van Digitale Economie en Samenleving, waarschuwde gebruikers van mobiele telefoons om die apps niet te downloaden of zelfs maar op verdachte links te klikken die als sms naar hun telefoon werden gestuurd, waardoor malware zonder hun medeweten op hun telefoon kon worden geïnstalleerd.

Hij zei dat zijn ministerie en de National Cyber ​​Security Agency (NCSA) een lijst hebben samengesteld van 203 apps die door experts zijn geïdentificeerd als malware met het potentieel om persoonlijke informatie te stelen en de controle over de telefoon over te nemen.  De apps zijn voor zowel iOS- als Android-telefoons.

De lijst van de 203 ‘gevaarlijke malware’-apps, samengesteld door de NCSA, is beschikbaar op: 

https://shorturl.asia/pZX0U.

Het ministerie en de NCSA zijn vorig jaar begonnen met het publiceren van de malwarelijst op hun Facebook-pagina’s, zei de minister en vroeg telefoongebruikers om ervoor te zorgen dat geen van de malware op hun apparaten stond.

 “Wees voorzichtig met het downloaden van applicaties op uw telefoons.  Het kan gevaarlijke malware zijn, die je persoonlijke gegevens kan stelen of op afstand de controle over je telefoons kan overnemen”, zei Chaiwut.

Hij waarschuwde dat er geld van de bankrekening van het slachtoffer kon worden overgemaakt via de app voor mobiel bankieren op de telefoon, waarbij hij opmerkte dat er de laatste tijd veel van dergelijke incidenten zijn gebeurd.

De minister zei ook dat zijn ministerie had gecoördineerd met de exploitanten van Android’s Play Store en iOS’s App Store om ervoor te zorgen dat die malware-apps niet in hun systemen worden toegelaten.

Khun Chaiwut waarschuwde gebruikers van mobiele telefoons vrijdag om twee keer na te denken voordat ze op links klikken in korte berichten die naar hen zijn gestuurd door iemand die zich voordoet als vertegenwoordiger van een geloofwaardige organisatie.  De berichten bevatten vaak ’te mooi om waar te zijn’-aanbiedingen zoals een snelle lening of probeerden het slachtoffer bang te maken door bijvoorbeeld een valse waarschuwing te geven over op handen zijnde beëindiging van het account.

Sommige online criminelen vragen om vrienden te worden op de Line-chat-app.  Ze bieden valse werkgelegenheid of investeringsmogelijkheden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Vermijd deze 203 gevaarlijke telefoon-apps om online fraude in Thailand te voorkomen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!