Automobilist schept op een slecht verlichte weg in Pattaya een voetganger met fatale gevolgen van dien

PATTAYA:- Eerder deze week reed een automobilist een voetganger aan die een slecht verlichte weg in Pattaya plots overstak. De politie van Bang Lamung arriveerde ter plaatse voor Soi Bang Lamung 12 en vond het slachtoffer, een 46-jarige man genaamd Paiboon Tongmo, dood op de weg.

De bestuurder, de 27-jarige Sila Narinnok, was in shocktoestand, zo stond in de Thaise media te lezen.  De overstuur zijnde Sila wachtte om zijn verklaring aan de politie af te leggen.  De bumper van Sila’s witte Ford Everest was beschadigd.

Khun Sila zei dat hij van zijn werk naar huis reed op de rechterbaan.  Hij zei dat de weg erg donker was en dat hij Paiboon pas zag oversteken toen het te laat was.  Sila zei dat hij onmiddellijk de autoriteiten belde nadat hij Paiboon had geraakt.

De politie onderzocht de dashcam van de auto en zag dat Paiboon probeerde de auto te snel af te zijn. Het lichaam van Paiboon werd vervoerd naar het Bang Lamung-ziekenhuis.

De politie bracht Khun Sila naar het politiebureau van Bang Lamung voor verder verhoor.

Dit nieuws komt slechts een maand na een ander tragisch verkeersongeval in Chonburi. Op 22 december verpletterde een vrachtwagen op tragische wijze een jonge motorrijder tot de dood in een druk stadsdeel van Chonburi. Het incident gebeurde op een weg onder een snelweg in het subdistrict Don Hua Lor.

Het slachtoffer, een 20-jarige man, reed van zijn werk naar huis.  Reddingswerkers kwamen ter plaatse en vonden zijn lichaam met verschillende botbreuken.

De wegen in Thailand zijn notoir dodelijk.  Volgens het educatieve platform voor chauffeurs stond Thailand op de tweede plaats als het gevaarlijkste land om in te rijden.  Er waren 21.052 ongevallen in 2020 en 11.138 ongevallen in 2021. Ongeveer 20% van de ongevallen betrof motorfietsen, terwijl 8% zeswielige vrachtwagens betrof en 8% vrachtwagens met minstens 10 wielen.

Premier Prayut Chan-o-cha kondigde dit jaar een belangrijk doel aan om het aantal verkeersdoden tegen 2027 met bijna tweederde te verminderen, maar of dat zou lukken, daar twijfelt uw nieuwsbeer aan.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!