Transportkosten zullen stijgen als de overheid de prijsplafond voor diesel verwijdert, zo waarschuwt de vereniging

BANGKOK:- De landtransportvereniging van Thailand overweegt om de transportkosten te verhogen om de stijgende kosten te dekken nadat het kabinet had besloten om de limiet van 30 baht per liter op de dieselprijs vanaf 1 mei  ongedaan te maken.

“Zonder dit denken we dat de prijs van diesel geleidelijk zal stijgen om de wereldwijde prijs van ruwe olie te evenaren, en uiteindelijk 40 baht per liter kan bereiken”, zo vertelde de  voorzitter van de vereniging, Khun Apichart Pairoonrueng, gisteren.

“De vereniging zal binnenkort een vergadering houden om passende vervoerskosten en een geschikt tijdsbestek om de verhoging door te voeren te bespreken”, zo zei, Khun Apichart.

Transportbedrijven, zei hij, zijn sinds januari uitgesteld met het verhogen van de vergoedingen om te voorkomen dat de productfabrikanten worden belast, die waarschijnlijk de productprijzen zullen verhogen als de transportkosten stijgen.

 “We hebben alle mogelijke manieren geprobeerd om de regering te overtuigen om de dieselprijs te verlagen, inclusief het houden van een demonstratie en staking zoals toegestaan ​​door de wet”, zei Apichart.

“Als de regering doorgaat en stopt met het vaststellen van de prijs, moeten vrachtwagenchauffeurs misschien opnieuw in actie komen om mensen op de hoogte te stellen van onze situatie”, waarschuwde hij.

Apichart zei dat de vereniging twee maatregelen had voorgesteld om de dieselprijs te verlagen, namelijk het schrappen van alle biodieselformules en het heffen van dieselaccijns tegen hetzelfde tarief als de belasting op vliegtuigbrandstof.

“Deze maatregelen zouden kunnen helpen om diesel met 4-5 baht per liter goedkoper te maken, maar het ministerie van Energie heeft deze maatregelen nooit geaccepteerd omdat ze alleen gericht zijn op het helpen van telers van oliepalm, die overigens niet meerderheid vormen”, benadrukte hij.

“In het verleden heeft de regering twee keer een subsidie ​​aangeboden aan vrachtwagenchauffeurs van 3.000 baht per voertuig voor drie maanden, maar we hebben dit niet geaccepteerd”, zei hij.

“Aangezien de vereniging meer dan 400.000 leden heeft, zou de regering miljarden belastinggeld hebben uitgegeven aan vrachtwagenchauffeurs.  We willen niet dat dat gebeurt.  In plaats daarvan willen we maatregelen zien die de meerderheid van de mensen ten goede komen, namelijk het verlagen van de brandstofprijzen”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!