Toyota Thailand verliest rechtszaak over invoerbelasting op onderdelen voor Prius en moet 272 miljoen dollar aan invoerrechten betalen

BANGKOK:- Het Thaise Hooggerechtshof bevestigde de uitspraak van een lagere rechtbank dat de lokale afdeling van Toyota Motor Corp de regering 10 miljard baht (272,11 miljoen dollar) aan extra belastingen verschuldigd was voor de invoer van onderdelen waarvoor geen verlaagd tarief gold.

De rechtbank behandelde een beroep tegen een uitspraak uit 2019 dat het bedrijf rechten moet betalen op bepaalde uit Japan ingevoerde onderdelen voor zijn Prius gas-elektrische hybride model dat tussen 2010 en 2012 in Thailand werd geassembleerd.

De rechtbank was het eens met de eerdere beslissing dat de ingevoerde items moeten worden behandeld als volledige knock-down kits, met een tarief van 80%, in plaats van als auto-onderdelen, wat betekent dat ze niet in aanmerking komen voor een verlaagd tarief van 30% in het kader van een Japan-Thailand Economic Partnership Agreement (JTEPA).

In een schriftelijke verklaring zei de Thaise vestiging van Toyota dat zij het lagere belastingtarief betaalde voor ingevoerde Prius-onderdelen op basis van de JTEPA, maar dat zij de uitspraak respecteerde en zich eraan zou houden.

De extra belasting was verschuldigd op meer dan 20.000 Prius-voertuigen die tussen 2010 en 2012 in de fabriek van Toyota in Gateway werden geassembleerd, aldus eerdere berichten in de media.

Toyota produceert ook Camry sedans met benzinemotor en hybride motor in Thailand, die niet onderworpen waren aan extra tarieven omdat de meeste onderdelen lokaal worden aangekocht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!