Toezichthouder wil stoppen met bitcoinleningen in Thailand

BANGKOK:- De Thaise toezichthouder wil stoppen met bitcoinleningen in Thailand? De Thaise Securities and Exchange Commission is leningen met bitcoin zat. De toezichthouder reageert op de recente sluiting van verschillende geldverstrekkers in de industrie.

Als het aan de ambtenaren ligt mogen bitcoinbedrijven geen leenproducten meer aanbieden in het land. De SEC houdt verschillende openbare gesprekken gesprekken tot midden oktober.

In de wereld van bitcoin zijn talloze bedrijven en personen actief. Een groep daarvan maakt er een sport van om overal renteproducten voor aan te bieden. Hoge rentes op je stablecoins, bitcoin of willekeurige altcoin zijn nog altijd te vinden. Dat gaat echter lang niet altijd goed, het businessmodel rammelt. Zonder grote winsten op andere plekken kun je niet oneindig hoge rente uitbetalen.

De Thaise cryptobeurs Zipmex kwam recentelijk in de problemen. Eind juli pauzeerde het platform de opnames van klanten vanwege “volatiele marktomstandigheden” en blootstelling aan Babel Finance en Celsius Network. Dat duo ging kapot door de ineenstorting van de (leen)markt.

In de woorden van de toezichthouder is dit om handelaren te beschermen tegen de ‘risico’s van zulke aanbieders’.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Robin Heester
Bron: bitcoinmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!