Tourbus met Chinese toeristen botst tegen een boom op de Bali Hai Pier in Pattaya, chauffeur geeft schuld aan remstoring

PATTAYA:- Achttien Chinese toeristen bleven ongedeerd, maar werden brut in hun slaapje wakker geschud nadat hun  tourbus tegen een boom nabij de Bali Hai Pier aanreed,  de buschauffeur de schuld gaf aan het falen van de remmen.

Kapitein Natthaphon Sangsri van de stadspolitie van Pattaya werd gistermiddag op de hoogte gebracht van het ongeval op een heuvel nabij de Bali Hai Pier.

Politie en hulpverleners kwamen ter plaatse en troffen de beschadigde tourbus vast tussen twee bomen aan. Achttien Chinese toeristen werden in paniek en geschokt aangetroffen door het ongeval, maar niemand raakte gewond.

De buschauffeur werd door de politie van Pattaya geïdentificeerd als de 43-jarige khun Kamsaen Srichum. Hij weigerde eerst naar het politiebureau te gaan en maakte ruzie met de politie, waarbij hij beweerde dat het ongeval niet zijn schuld was en dat hij niet verantwoordelijk gehouden kon worden.

Khun Kamsaen vertelde de politie dat hij de Chinese toeristen naar de Bali Hai Pier bracht om hen naar de boten te brengen die op weg waren naar Koh Larn, een populair toeristeneiland. Plotseling faalden de remmen en Kamsaen zegt dat hij besloot tegen een boom aan te rijden om de bus tot stilstand te brengen en om verdere schade of verwondingen te voorkomen door de bus bij de pier uit de hand te laten lopen. 

Khun Kamsaen benadrukte dat hij volgens hem gewonden of misschien wel erger heeft helpen voorkomen en dat het falen van de remmen niet zijn schuld was.

Kamsaen werd hoe dan ook naar het politiebureau van Pattaya gebracht en kapitein Natthaphon verklaarde dat cameratoezicht zou worden beoordeeld, evenals de toestand van de bus, om te bepalen of de verklaringen van Kamsaen juist waren voordat enige vaststelling van mogelijke juridische uitdagingen plaatsvond.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: matichonOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!