Veiligheidscontroles op drijvende restaurants in Pattaya uitgevoerd ter voorbereiding op de komst van Chinese en Kazachstaanse toeristen

PATTAYA:- De gemeente Pattaya voerden gisteravond in samenwerking met de politie een veiligheidsinspectie uit op drijvende restaurants in Pattaya ter voorbereiding op een verwachte toestroom van Chinese en Kazachse toeristen via het visumvrije reisprogramma.

De controle was bedoeld om te onderzoeken of de locaties voldeden aan de veiligheidsmaatregelen en wettelijke vereisten, waaronder de beschikbaarheid van levensreddende apparatuur, een goede exploitatievergunning en een vergunning om alcohol te verkopen op de luchthaven. restaurants. Het doel van de veiligheidscontrole was om ongewenste incidenten te voorkomen voorafgaand aan de lancering van de gratis visumprogramma voor Chinese en Kazachse toeristen, die morgen ingaat.

De beoogde locaties omvatten specifiek drijvende restaurants en inktvisvisserijvlotten in de baai van Pattaya. Hoofdinspecteur van de politie van Pattaya Pol. Kolonel Thanaphong Phothi droeg de exploitanten van locaties op om servicegerichte gastheren te zijn om een ​​positieve indruk bij bezoekers te creëren.

Tijdens de controle bleek dat het merendeel van de bedrijven zich aan de regels hield. Ze werden ook geprezen door politiecommissaris Kolonel Thanaphong voor het hebben van duidelijke borden die richtlijnen voor het gedrag van passagiers op de boot aangeven, en voor het plaatsen van barrières of touwen om te voorkomen dat iemand per ongeluk in zee valt.

Na de inspectie bij de boten ging de politie van Pattaya verder met patrouilleren op het strand van Pattaya, dat de laatste tijd een populaire ontmoetingsplaats voor tieners is geworden. Ze herinnerden de strandgangers eraan dat het dragen van allerlei soorten wapens tegen de wet is en zo minderjarigen jonger dan 18 jaar mogen ’s nachts niet in het gebied rondhangen zonder hun wettelijke voogd.

Ondertussen ontdekten politieagenten tijdens een patrouille op Pattaya Beach begin september een onverwachte vondst, een zelfgemaakt pistool, twee munitie en twee kleine mesjes, en een paar xtc-pillen. Twee mannen werden gearresteerd omdat ze deze voorwerpen bij zich hadden, hoewel ze beweerden dat ze slechts wapenverzamelaars waren en de voorwerpen nooit gebruikten om iemand schade toe te brengen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!