Tot nu toe zijn er in Bangkok géén arrestaties verricht voor het openbaar roken van ganja

BANGKOK:- Tot dusver is in Bangkok of de buitenwijken niemand gearresteerd voor het in het openbaar roken van ganja op beschuldiging van het veroorzaken van overlast voor anderen of rijden onder zijn invloed, zo liet een plv.  hoofd van de politie van Bangkok aan de pers weten.

Politie majoor-generaal Jirasan Kaew-saeng-ek, adjunct-commissaris van het Metropolitan Police Bureau, zei dat er tot nu toe geen arrestaties zijn verricht in verband met het roken van ganja nadat het gewas op 9 juni van de lijst met verdovende middelen was geschrapt.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een richtlijn uitgevaardigd om de rook van wiet of marihuana tot openbare overlast te verklaren, wat inhoudt dat het roken van wiet niet in het openbaar mag worden gedaan of op een manier die de gezondheid van anderen aantast.

Khun Jirasak zei dat het bureau alle politiebureaus die onder zijn jurisdictie vallen de opdracht heeft gegeven om klachten te ontvangen als mensen klagen over overlast door het roken van ganja op openbare plaatsen.

Als reactie op de bezorgdheid dat automobilisten of motorrijders die rijden onder invloed van ganja, verkeersongevallen kunnen veroorzaken, zei Jirasak dat de hoofdstedelijke politie tot nu toe nog geen dergelijke gevallen heeft ontvangen.

Hij zei dat bij bloedtesten van mensen die betrokken waren bij verkeersongevallen geen ganja was ontdekt.

Hij zei dat de politie die wegcontroles bemande ook de opdracht kreeg om te controleren of chauffeurs of motorrijders high van ganja leken.  In geval van verdenking zouden de chauffeurs of berijders naar het ziekenhuis worden gestuurd voor bloedonderzoek, voegde Jirasan eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!