Kabinet van Thailand stemt in met de besteding van 338 miljoen baht voor toeristische projecten in 5 kustprovincies van Andaman

BANGKOK:- Tijdens een gister gehouden kabinetsvergadering keurde het Thaise kabinet een budget van 338,8 miljoen baht voor zes toeristische ontwikkelingsprojecten in vijf Andaman kustprovincies goed, het zou gaan om de provincies Satun, Trang, Phuket, Phang-nga en Krabi, zo verklaarde regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

De projecten hebben tot doel meer binnen- en buitenlandse toeristen naar de zuidelijke provincies van de westkust te trekken en inkomsten te genereren voor lokale gemeenschappen.

De zes projecten zijn:
1. Ongeveer 80,75 miljoen baht voor de ontwikkeling van het gezondheidszorgsysteem op Satun’s Koh Lipe om een ​​toenemend aantal toeristen en lokale bewoners te ondersteunen.  Het project omvat de renovatie van het Lipe Subdistrict Health Promotion Hospital en de aanschaf van medische apparatuur.
2. 68,8 miljoen baht voor de renovatie van het Learning and Conservation Centre for Manatee and Rare Aquatic Wildlife in Trang.
3. Ongeveer 25,25 miljoen baht voor het Phuket Health Sandbox-project, dat het opzetten van een online platform voor telegeneeskunde omvat en het opzetten van digitale gezondheidsposten in Phuket, waar mensen basisgezondheidscontroles kunnen ondergaan en online met artsen kunnen chatten.
4. Ongeveer 80 miljoen baht voor de bouw van een toeristisch en recreatief centrum in Phang-nga, compleet met een openbaar park en atletiekbanen.
5. 35 miljoen baht voor de renovatie van de Klong Jilad-pier in Krabi, met focus op het uitbreiden van de passagierscapaciteit en het installeren van voorzieningen voor gehandicapten.
6. Ongeveer 49 miljoen baht voor de ontwikkeling van de Klong Thom-warmwaterbron in Krabi tot een volledige spa en behandelingsfaciliteit voor warmwaterbronnen om toeristen aan te trekken met behoud van de natuurlijke staat van de bron.

De Tourism Authority of Thailand schat dat Thailand in het laagseizoen (mei-september) minstens 500.000 buitenlandse toeristen per maand zal verwelkomen, terwijl buitenlandse aankomsten in het hoogseizoen (oktober-december) meer dan 1 miljoen per maand kunnen bedragen, voegde Thanakorn eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!