Tot nu toe zijn 2160 leden van de Karen stam naar Thailand gevlucht

~HET LEVEN NIET ZEKER ZIJN~
(Gevaar voor het leven hebben)

MAE HONG SON:- Een vertegenwoordiger van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) heeft gesprekken gevoerd met de autoriteiten in Mae Hong Son om manieren te vinden om de meer dan 2.000 Karen-vluchtelingen helpen.  

Ze ontvluchtten de gevechten tussen de KNU (Karen National Union) en het leger van Myanmar en staken de Salaween-rivier over naar Thailand.  

De gouverneur van Mae Hong Son, khun Sitthichai Jindaluang en provinciale ambtenaren hadden een ontmoeting met Mr. Katsunori Koike, commissaris voor bescherming van de UNHCR.  

“Koike maakte zich grote zorgen over de vluchtelingen en we vertelden hem dat we de Karen al hadden voorzien van tijdelijk onderdak, medische hulp, voedsel, medicijnen en andere benodigdheden”, aldus de gouverneur. 

Thaise soldaten verlenen zorg langs de grens tussen Thailand en Myanmar. Beveiliging terwijl de grenspolitie voor de vluchtelingen zorgt. Mocht de situatie aan de grens verslechteren, dan zouden de vluchtelingen worden overgebracht naar opvangcentra ongeveer een mijl of twee van de grens, waar de Karen zou worden verzorgd door provinciaal personeel en niet-gouvernementele organisaties 

De aanhoudende gevechtentussen de KNU en het leger van Myanmar hebben tot dusver 2160 Karen naar Thailand doen vluchten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!