Stadsbestuur Bangkok verlengt de sluiting van entertainment

~EEN ZUCHT GEEFT LUCHT AAN EEN HART VOL SMART~
(Het helpt om diep te zuchten als je veel verdriet hebt)

BANGKOK:- Het stadsbestuur heeft een bevel tot sluiting dat oorspronkelijk op zondag moest eindigen met nog een week verlengd.  De reden hiervoor is het aanhoudend hoge aantal besmettingen met het coronavirus in de hoofdstad.  

Gouverneur Aswin Kwanmuang tekende gisteren een nieuwe order waarbij het huidige beleid, dat van toepassing is op verschillende winkels en openbare plaatsen, tot 17 mei wordt verlengd

Locaties die door het bevel worden getroffen, zijn onder meer scholen, uitgaansgelegenheden zoals bars, pubs en nachtclubs, en openbare parken, terwijl winkelcentra tot 21.00 uur open mogen blijven en supermarkten een uur later hun deuren moeten sluiten.  

Bangkok is een van de oorspronkelijke bronnen van de derde uitbraak van de pandemie en maakt deel uit van een donkerrode zone die Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Chonburi en Chiang Mai omvat.  

De hoofdstad staat bovenaan de lijst met 16.917 besmettingen sinds de nieuwe golf in april begon en het land kreupel maakte.  De nieuwe besmettingen stegen gisteren met 739 en donderdag met 869 gevallen.

De infecties in Bangkok schoten deze week omhoog nadat nieuwe clusters werden ontdekt in drukke gemeenschappen, waaronder het district Klong Toey.  Andere risicovolle gebieden zijn Bon Kai in Pathumwan District en Ban Khing in Bang Kae District.

De bevolking die getroffen is  door de verlengde sluiting hebben hun frustratie geuit op het Facebook-account van het stadsbestuur.  Sommigen klaagden dat ze eerder hadden moeten worden geïnformeerd, zodat ze hun deals konden plannen.  Één van de meest bekritiseerde maatregelen was het verbod op eten in restaurants in de zes donkerrode provincies waaronder Bangkok.  Alleen afhaal- en bezorgdiensten zijn momenteel toegestaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!