Toeristenpolitieagent en zijn handlanger in Centraal Thailand gearresteerd voor afpersing van horecabedrijven 

NONTHABURI:-  Een speciale taskforce van het Afdeling Provinciaal Bestuur, afgekort DOPA genoemd, kwam ter plaatse en arresteerde een hoog geplaatste toeristenpolitieagent en zijn handlanger omdat ze naar verluidt beschermingsgeld van de lokale horeca opeiste.

De senior sergeant-majoor werd samen met Khun Manas (achternaam ingehouden), een 46-jarige Suphanburi-inwoner, op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Nonthaburi betrapt.

Khun Ronnarong Thipsiri, hoofd van de afdeling wetshandhaving, zei dat de afdeling was gewaarschuwd voor twee mannen die zich voordeden als leden van de speciale taskforce van DOPA en ‘beschermingsgeld’ eisten van bars en pubs in het Bang Yai-gebied van Nonthaburi.  De twee mannen hadden naar verluidt gedreigd met het sluiten van bedrijven die weigerden hen een maandelijks bedrag van 3.000-5.000 baht te betalen.

“We hebben deze twee mannen opgespoord en in een hinderlaag gelokt nada we hadden vernomen dat ze elkaar op de parkeerplaats zouden ontmoeten.  De arrestaties zijn verricht zonder het gebruik van enig geweld”, aldus Khun Ronnarong.

Kort na de arrestatie ontsloeg de korpschef van de Nationale Politie, generaal Suwat Jangyodsuk, de politieagent onmiddellijk en beval het Bureau van de Toeristenpolitie een commissie op te richten om zo snel mogelijk een disciplinair onderzoek tegen de sergeant-majoor en zijn handlanger in te stellen.

 “Ik heb de politiechef van Nonthaburi ook verteld om persoonlijk toezicht te houden op de strafrechtelijke vervolging in deze zaak om een ​​snel en transparant onderzoek te garanderen”, zei hij.  “De Koninklijke Thaise politie piekert er niet over  politieagenten die de wet hebben overtreden de hand boven het hoofd te houden”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!