Thailand laat niet het achterste van de tong zien, de ‘echte’ Covid-cijfers zijn veel hoger dan gerapporteerd!

THAILAND:- Het werkelijke aantal Covid19 infecties in Thailand kan oplopen tot meer dan 78.000 patiënten per dag, en mensen is geadviseerd zichzelf en hun familieleden te beschermen.

In een Facebook-bericht van vrijdag, 8 juli, wees prof. dr. Thira Woratanarat van de Chulalongkorn Universiteit erop dat het ministerie van Volksgezondheid alleen infecties meldt die zijn bevestigd door een RT-PCR-test.  Dit komt op ongeveer 2.000 gevallen per dag, maar de werkelijke infecties die nog moeten worden bevestigd, zijn veel hoger dan dat.

Dokter Thira, die doceert aan de Faculteit der Geneeskunde, zei dat hoewel het mondkapjes-plicht op veel openbare plaatsen is opgeheven, maar het dragen van een dergelijk kapje nog steeds de sleutel is om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.

“Het belangrijkste is dat mensen het mondkapje correct moeten dragen voor maximale bescherming.  Dit betekent dat het masker zowel de neus als de mond moet bedekken zonder openingen bij de wangen”, zei hij.

 “Als je niet zeker bent van de bescherming die een mondkapje biedt, draag dan een stoffen masker bovenop om het tegen je gezicht te houden”, zei de medisch expert.  “Mensen die in nauw contact staan ​​met besmette personen, zoals medische professionals of familieleden, wordt geadviseerd een N95-kapje of gelijkwaardig iets te dragen.”

Thira voegde eraan toe dat het moeilijk was om te voorkomen dat het virus zich onder familieleden verspreidde, omdat mensen de neiging hebben om thuis minder op hun hoede te zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!