1 toerist verdronken en een andere nog steeds op Ko Chang vermist

TRAT:- Een Spaanse vrouw en haar Franse vriend werden in deze oostelijke provincie vermist nadat de twee gistermorgen in de stormachtige zee bij Koh Chang’s Lonely Beach waren gaan zwemmen.

Khun Termak Sertsri, de kamnam van het dorp Moo 1 in tambon Ko Chang Tai, zei dat hij om ongeveer 7 uur ’s ochtends door lokale bewoners werd gewaarschuwd dat twee toeristen de zee bij Lonely Beach waren ingegaan.  Dit strand staat bekend als Tha Nam beach, met een sterke storm met hoge golven. De twee toeristen moesten nog worden geïdentificeerd.

Khun Termak zei dat er op het strand een rode vlag was opgehangen om toeristen te waarschuwen niet te gaan zwemmen in stormachtige zeeën.

Toen het reddingskantoor van Ko Chang van het incident hoorde, mobiliseerde een aantal reddingsvrijwilligers en lokale administratieve functionarissen om een ​​opsporings- en reddingsteam te vormen.

Teamleden werden vervolgens met jetski’s ingezet om de twee toeristen te zoeken in een gebied op ongeveer 300 meter van de kust, zo vertelde de kamnam.

Om ongeveer 8.10 uur werd de vrouwelijke Spaanse toeriste, 21, ongeveer 300 meter ten zuiden van Lonely Beach drijvend gevonden.  Ze werd aan land gebracht en kreeg eerste hulp, maar het bleek jammer genoeg te laat te zijn.  De mannelijke Franse toerist, 22, werd nog steeds vermist.

Vanwege de harde wind en hoge golven werd de zoektocht om 11.00 uur gestaakt.  De reddingsvrijwilligers en functionarissen bleven echter de golven met een verrekijker vanaf het strand afzoeken in de hoop een teken van leven van de jonge Fransman te zien.

De twee toeristen verbleven drie dagen in het Nature Beach Resort Hotel.  Gistermorgen vertelden ze het tegen hotelpersoneel dat ze de zon wilde zien opkomen.  Maar de twee gingen in plaats daarvan naar Lonely Beach, aan de westkant van het eiland.

Khun Dusit Samutrakpong, hoofd van het Mu Ko Chang National Park, zei dat het gebied momenteel wordt geteisterd door regen en hoge golven.  Toeristen moeten voorzichtig zijn voordat ze de zee in gaan, vooral waar een rode waarschuwingsvlag is opgehangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: khaosod.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!