Toeristenpolitie van Pattaya inspecteert tempeltours welke  gericht zijn op Chinese toeristen

PATTAYA:- De toeristenpolitie van Pattaya heeft samen met verschillende andere relevante politie-afdelingen gisteren  verschillende tempels geïnspecteerd die Chinese rondleidingen toestaan ​​om ervoor te zorgen dat er geen schendingen van de Thaise wet plaatsvinden.

De geïnspecteerde tempels waren Wat Samakkhi Pracharam en Wat Bun Samphan in het gebied van Nong Prue Subdistrict. De inspecties werden geleid door luitenant-kolonel Chumphon Saenwichai, plv. hoofdcommissaris van het politiebureau van Nong Prue, en luitenant-kolonel Phichaya Kheawplueng.

De inspecties waren bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen buitenlanders illegaal als reisleiders in de tempels werkten en dat religieuze relikwieënwinkels amuletten en andere religieuze snuisterijen die te koop waren niet te duur aangeboden werden.

Beide problemen zouden zich op sociale media hebben voorgedaan door bezorgde burgers, die beweerden dat lokale tempels wederom de Thaise voorschriften overtraden.

Na wat de politie een diepgaand onderzoek noemde, werden er echter geen misstanden gevonden en bleken de tempels alle voorschriften keurig netjes te volgen. De politie waarschuwde echter dat er verdere inspecties zouden plaatsvinden bij tempels in de omgeving en herinnerde het publiek eraan dat reisleiders een beschermd Thaise beroep was en dat buitenlanders onder géén voorwaarde één werkvergunning kunnen krijgen om dit werk uit te voeren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!