Buitenlandse dief gaat er met het offerblok van een tempel in Chiang Mai vandoor en bekent aa passant meerdere diefstallen 

CHIANG MAI:- De politie van Chiang Mai heeft een 24-jarige Myanmarese man gearresteerd, beschuldigd van het stelen van een offerblok uit de Chedi Luang Worawihan-tempel en andere diefstallen in het gebied. De verdachte bekende de misdaden nadat hij was vastgehouden voor een afzonderlijk incident met gestolen motorfietsen.

Luitenant-kolonel Phuwanat Duangdi, de hoofdinspecteur van politie Chiang Mai, onderzocht de zaak en meldde de voortgang van de diefstal. Op 2 juni rond 8 uur ’s ochtends was de lokale politie op de hoogte gebracht van het incident in de tempel. De politie voerden een inspectie uit en ontdekten dat het offerblok van de tempel door een man van ongeveer 25 tot 30 jaar oud werd meegenomen.

De verdachte was vorige week via de zuidelijke ingang het tempelterrein binnengekomen tijdens een ceremonie. Hij tilde de offerblok op en liep langs de tempelkapel in de zuidelijke regio. Daarna beklom hij een muur om over te steken naar de kant van de Mettasuksa School. 

Dezelfde dag arresteerde luitenant-kolonel Anon Chuedchootragulthong, plv. hoofdinspecteur van het politiebureau van Mae Ping, samen met zijn team een ​​Myanmarese man, die alleen bekend staat als Aek of A Kala.

De man werd beschuldigd van het stelen van motorfietsen uit de jurisdictie van het politiebureau van Mae Ping. Na verder onderzoek gaf Aek toe niet alleen de motoren te hebben gestolen, maar ze ook te hebben gebruikt om verschillende diefstallen te plegen, waaronder het beroven van het offerblok van de Chedi Luang Worawihan-tempel. De politie van Chiang Mai City ontdekte dat hij inderdaad dezelfde verdachte was, en verdere gerechtelijke procedures zullen volgen.

Dit is helaas niet de eerste keer dat dieven tempeldonaties in Thailand hebben gestolen.
Vorige maand werden een voormalige monnik en twee andere personen gearresteerd op verdenking van verduistering van 180 miljoen baht uit Wat Pha Dhammakiri in Nakhon Ratchasima. De beschuldigde ex-monnik, Khom Khongkeaw, voorheen bekend als Phra Ajarn Khom Abhivaro, ontkende de beschuldigingen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!