Toeristen worden in Thailand tegen het gebruik van de drug ‘Happy Water‘gewaarschuwd 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van gezondheid heeft feestgangers gewaarschuwd tegen het gebruik van “Happy Water”, een gevaarlijke cocktail van verschillende illegale drugs die een “epidemie” in het nachtleven van Thailand is geworden, zo meldt KhaoSod.

“Happy Water” wordt gemaakt door verschillende medicijnen in een gezoete drank te mengen, meestal inclusief ketamine, xtc, methamfetamine, diazepam, cafeïne en tramadol in één, volgens de adjunct-directeur-generaal van het departement van gezondheid, Dr. Manat Phothaphon.

Dr. Manat zei dat Happy Water bij inname allerlei psychotrope effecten kan veroorzaken, zoals stimulerend, hallucinogeen, kalmerend en depressief, afhankelijk van de hoofdsubstantie die wordt gemengd.

De cocktail “Happy Water” laat zich zien als een snel verspreidende epidemie die zeer zorgwekkend is omdat het mengen van drugs of het nemen van grote hoeveelheden drugs, vooral in combinatie met alcohol, gevaarlijk kan zijn voor het lichaam of zelfs de dood kan veroorzaken.”

Dr. Sarayut Boonchaipanichwatana, directeur van het PMNIDAT (Princess Mother National Institute on Drug Abuse Treatment), zei dat het voor feestvierders steeds populairder wordt om meerdere medicijnen tegelijk te mengen in plaats van vast te houden aan een enkele stof.

Drugsdealers die Happy Water produceren, verpakken de cocktailformule vaak in sachets die klaar zijn om in nachtclubs te worden verspreid en in drankjes te worden gemengd. Dr. Sarayut waarschuwde reizigers om geen drankjes aan te nemen van vreemden in de uitgaansgelegenheden van Thailand voor het geval ze zijn verrijkt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!