Toeristen negeren de rode vlaggen op Samui-strand, Thaise man verdrinkt en buitenlanders moesten gered worden

SURAT THANI:- Vier Thaise toeristen negeerden deze week de rode waarschuwingsvlag op het strand en gingen toch de zee bij het Chawaeng-strand op Koh Samui in. Een persoon verdronk, maar drie anderen konden worden gered.  De medewerkers van een jet ski verhuurbedrijf op het strand meldde dat kort voor een incident met Thaise toeristen ook een buitenlander moest worden gered.

Gisteren zei de burgemeester van Koh Samui, khun Chayapon Intharasupa, dat hij een melding had ontvangen van het ongeval op Chawaeng Beach had gehoord. Het reddingsteam en lokale jetskiërs wisten ze allemaal aan land te krijgen.  Drie vrouwen en een man zijn naar het ziekenhuis gebracht.  Alle vrouwen waren naar verluidt in goede conditie, maar de man, Jakkapan Boonchanya, verkeerde in kritieke toestand en overleed later.

Het nieuws komt nadat het Thaise Meteorologische instituut deze week een 24-uurswaarschuwing voor stormweer heeft afgegeven voor Phuket, Krabi, Trang, Satun en Phang Ng, te midden van een groot stormfront dat vanuit de Andamanse Zee over land komt.  Voor zo’n 70 procent van het kustgebied werden windsnelheden van 15 tot 30 kilometer per uur en zware tot zeer zware regen voorspeld, evenals onweersbuien met golven van 2 meter hoog.  Op stranden in de hele regio hangen rode vlaggen en eigenaren van kleinere vaartuigen is geadviseerd hun vaartuigen aan wal te brengen.

Ondertussen heeft de burgemeester van Koh Samui alle toeristen laten waarschuwen om de rode vlaggen en andere waarschuwingen niet te negeren.  Hij drong er ook bij de lokale bevolking en strandwinkeliers op aan om voor toeristen te zorgen om te voorkomen dat soortgelijke situaties in de toekomst opnieuw gebeuren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!