Toeristen mogen vanaf volgende maand vanaf Bangkok naar Phuket vliegen om in het “Sandbox plan” te geraken

BANGKOK:- Toeristen die het Phuket-sandboxmodel volgen, mogen vanaf volgende maand vanaf de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang in Bangkok naar Phuket vliegen

De burgerluchtvaartautoriteit (CAAT) wil het vliegverbod voor de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang versoepelen om het voor buitenlandse toeristen gemakkelijker te maken om naar Phuket te reizen.  

Passagiers die vanuit Phuket aankomen, moeten nog steeds het 14-daagse ‘Sandbox programma’ gevolgd hebben als ze naar Bangkok of andere provincies willen reizen.  

Buitenlandse bezoekers die het programma niet kunnen afronden maar wel naar huis willen, mogen de twee luchthavens van Bangkok niet verlaten.  Daarvoor wordt transfertijd van 12 naar 24 uur verlengd. 

Thai Airways International (THAI) heeft haar vluchtuitvoering aangepast aan de gewijzigde vraag naar vliegreizen en de beperkingen als gevolg van Covid19 pandemie. Volgens Thai Airways manager Nont Kalintha zal de luchtvaartmaatschappij tot oktober twee binnenlandse vluchten per week aanbieden tussen Bangkok en Phuket.  Vlucht TG922 naar Phuket vertrekt elke donderdag, terwijl vlucht TG916 naar Bangkok op vrijdag vertrekt vanuit Phuket.  

Volgens de aankondiging van de CAAT moeten de vluchten in september beginnen.  Thai Airways plant ook een retourvlucht op de route Bangkok-Phuket-Frankfurt, die elke donderdag vanuit Bangkok vertrekt, en elke vrijdag een retourvlucht op de route Bangkok-Phuket-Londen vanuit Bangkok.  Bovendien zijn ook twee wekelijkse vluchten Bangkok-Parijs-Phuket-Bangkok en Bangkok-Zurich-Phuket-Bangkok – met vertrek vanuit Bangkok elke donderdag en vrijdag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!